king-rasht

king-rasht

king-rasht
king-rasht

king-rasht

king-rasht

رساله دکترای رشته درمان و آموزش پزشکی با عنوان تعیین نحوه به روز کردن اطلاعات پزشکی در پزشکان عمومی شاغل در شهر قزوین

رساله دکترای رشته درمان و آموزش پزشکی با عنوان تعیین نحوه به روز کردن اطلاعات پزشکی در پزشکان عمومی شاغل در شهر قزوین

هدف از این تحقیق، تعیین نحوه ی به روز کردن اطلاعات پزشکی در پزشکان عمومی شاغل در شهر قزوین می باشد روش کار در این مطالعه به صورت یک مطالعه توصیفی مقطعی (crosssection) و با استفاده از پرسشنامه به عنوان ابزار اصلی تحقیق داده های مورد نظر جمع آوری شد


مشخصات فایل
تعداد صفحات85
حجم0 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیdoc
دسته بندیپزشکی

توضیحات کامل

رساله دکترای رشته درمان و آموزش پزشکی با عنوان

تعیین نحوه به روز کردن اطلاعات پزشکی در پزشکان عمومی شاغل در شهر قزوین

 
چکیده
از قرن حاضر به عنوان دوران فراتکنولوژی یاد می شود، زیرا کالای ارزشمند این قرن، اطلاعات و فن آوری مرتبط با آن، کالایی است بسیار گرانبها که در صورت بهره برداری درست موجب تحولات اساسی و بنیادین در ابعاد مختلف جوامع کنونی می گردد. در علوم پزشکی نیز اطلاع رسانی پزشکی با وقوف بر ابعاد و ارزش واقعی اطلاعات می تواند بعنوان بالاترین جایگاه اطلاعاتی بخش بهداشت و درمان قرار گیرد.
 
هدف از این تحقیق، تعیین نحوه ی به روز کردن اطلاعات پزشکی در پزشکان عمومی شاغل در شهر قزوین می باشد. روش کار در این مطالعه به صورت یک مطالعه توصیفی مقطعی (cross-section) و با استفاده از پرسشنامه به عنوان ابزار اصلی تحقیق داده های مورد نظر جمع آوری شد. از تعداد 150 پزشک عمومی شاغل در شهر قزوین که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند پرسشنامه ای شامل دو بخش سوالات دموگرافیک شامل : (سن، جنس، مدت اشتغال به کار و مدت زمان فارغ التحصیلی و میزان پذیرش بیمار در طول روز) و سوالات اصلی پژوهشی شامل میزان شرکت و علاقه مندی و رضایت پزشکان عمومی از کیفیت برگزاری سمینارهای بازآموزی و منابع مهم جهت به روز کردن اطلاعات پزشکی به عمل آمد و سپس با استفاده از نرم افزار spss داده که مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
 
3/49% از پزشکان عمومی زیر 35 سال بودند و از این تعداد 3/41% مونث (88 نفر) و 7/58% (62 نفر) مذکر بودند. اکثر آنها 7/60% (91 نفر) بیش از 5 سال از زمان فارغ التحصیلی و اشتغال به کارشان می گذشت و 7/96% (145 نفر) از آنها بیشتر از 5 بیمار در طول روز ویزیت می کردند. تقریباً نیمی از آنها 7/44% کمتر از یک ساعت در روز مطالعه داشتند. (139 نفر) 7/92% از آنها به کامپیوتر دسترسی داشتند و 3/87% (121 نفر) از آنها از کامپیوتر استفاده می نمودند.
 
 (128 نفر) 3/85% به اینترنت دسترسی داشته و در مجموع (138 نفر) 92% با نحوه استفاده از اینترنت آشنا بودند. بیشتر سوالاتی که برای پزشکان عمومی مورد مطالعه در برخورد با بیماران رخ می داد مرتبط با مقوله درمان بیماریها بود و مهمترین منبع به روز کردن اطلاعاتشان را کتابهای رفرانس معرفی کردند. (100 نفر) معادل 6/67% ، 3/57% از آنها از سمینارهای بازآموزی به میزان متوسط رضایت داشتند و 4/35% از آنها دوره های بازآموزی را مفید ارزیابی نکردند. در نهایت با توجه به این اطلاعات این نتایج گرفته می شود که باید در جهت آشنایی پزشکان عمومی با وسایل فن آوری اطلاعاتی الکترونیکی از جمله اینترنت تدابیر ویژه ای اتخاذ شود و برای دسترسی به سایر منابع اطلاعاتی از جمله تجهیز کتابخانه های پزشکی و افراد آشنا به امور کتابداری و حرفه های مرتبط با آن گامهای اصولی برداشته شود. برنامه های آموزشی مداوم براساس نیاز پزشکان و با مشارکت آنان تجدیدنظرهای کلی در روشهای برگزاری سمینار و موضوعات آنها، اعمال گردد و به مقوله درمان بیماری ها بیش از پیش توجه شود و آموزشهای صحیح در مقاطع مختلف صورت گیرد.
 
 
کلمات کلیدی:

پزشکان عمومی

رضایت پزشکان عمومی

به روز کردن اطلاعات پزشکی

راهنمای مطالعاتی (Clinical guidelinel)

 
 
مقدمه و بیان مسأله 
همانند سایر پزشکان، پزشکان عمومی می بایست از تغییرات سریع و پیشرفت های انجام شده در زمینه اطلاعات پزشکی اگاهی لازم را داشته باشند منابع زیادی برای دست یابی و به روز کردن این اطلاعات وجود دارند که همواره بر تعداد آن ها افزوده می شود. کتابخانه های پزشکی به خاطر مشکلاتی که در دسترسی به آنها وجود دارند (1) و عدم داشتن مهارت کافی جهت دسترسی به اطلاعات مشکل می باشند. پیشرفت روز افزون اطلاعات در دنیای اینترنت شانس زیادی برای فعالیت در این زمینه ایجاد کرده است. در تمامی روشهای موجود جهت دسترسی پزشکان چند نکته حائز اهمیت می باشد. 
 
1- چه منابعی جهت دسترسی به اطلاعات برای آنها موجود می باشد. 
2- میزان اعتماد و اطمینان به منابع مورد نظر از لحاظ صحت مطالب تا چه میزان می باشد. 
3- چه زمانی را صرف رسیدن به هدف خود می کنند؟ 
4- میزان رضایت آنها از روشهای موجود تا چه اندازه می باشد؟ (2) 
 
از هنگام بوجود آمدن راهنمای مطالعاتی (Clinical guidelinel) که موضوعات در آنها بصورت خلاصه، در عین حال جامع گردآوری شده است، این امکان برای پزشکان عمومی بوجود آمده که بصورت کارآمدتر به اطلاعات مفید موجود در Manual ها و یا کتابهای مرجع مراجعه نمایند بنابراین امکان دسترسی فراوان و اختصاصی بودن اینترنت باعث از بین رفتن مانعی جهت دسترسی سریع کارآمد پزشکان عمومی به اطلاعات روز شده است. (3) 
 
 
 
 
 
 
 
فهرست
چکیده...2
فصل اول
1-1) مقدمه و بیان مسأله 7
1-2) هدف کلی 12
1-3) اهداف اختصاصی 13
1-4) تعاریف 14
فصل دوم
1-2) بازنگری منابع 16
فصل سوم
1-3) روش کار 20
فصل چهارم
1-4) نتایج 23
2-4) بحث و نتیجه گیری 60
3-4) پیشنهادات 68
فصل پنجم
1-5) فهرست منابع 70
فصل ششم
1-6) ضمیمه ها (نمودار) 74
2-6) نمونه پرسشنامه 83
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد